Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.12.2011 14:17 - Сурови хрупкави бисквитки
Автор: sycamine Категория: Рецепти   
Прочетен: 1352 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 28.12.2011 14:19


image




Raw Sweet Potato Pumpkin Seed Crackers

1 1/2 cups buckwheat, soaked overnight & drained 1 cup sweet potato pulp 1/4 cup flax seeds, freshly ground 1/2 cup raw honey or agave 1 tbsp pumpkin pie spice, or cinnamon 1 tsp sea salt  1/2 cup pumpkin seeds, soaked overnight & drained   In a food processor blend buckwheat, sweet potato pulp, ground flax seeds, honey or agave, spices and salt until smooth.  Stir in pumpkin seeds, and add more salt, honey (or agave) to taste. Spoon about 3/4 cup of the batter onto a non-stick dehydrator sheet and spread thinly with a spatula or knife.  Score crackers with a knife.  Repeat on the other dehydrator sheets until batter is used up.  Dehydrate for 45 minutes at 145°F, then turn heat down to 115° and "bake" until dry and crispy, about 8 hours.  Halfway through flip the crackers off of the non-stick sheet onto the mesh sheet and rotate, this will accelerate the drying.

1 1/2 чаши елда
1 чаша пюре от сладки картофи
1/4 ленено семе прясно смляно
1/2 чаша суров мед
1 супена лъжица канела
1 чаена лъжичка сол
1/2  чаша тиквени семки киснати една нощ във вода

Всички продукти се блендират с изключение на тиквените семки които се добавят най накрая към сместа.
Полученото тесто се разпределя на малки порции върху хартия за печене. "Пекат" на 62 градуса за около 45 минути.
след което градусите се намаляват на 45 и се оставят за около 8 часа докато кракерите станат сухи и хрупкави




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: sycamine
Категория: Лични дневници
Прочетен: 55079
Постинги: 31
Коментари: 9
Гласове: 29
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930