Постинг
28.12.2011 14:17 -
Сурови хрупкави бисквитки
Автор: sycamine
Категория: Рецепти
Прочетен: 1352 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 28.12.2011 14:19
Прочетен: 1352 Коментари: 0 Гласове:
1
Последна промяна: 28.12.2011 14:19
Raw Sweet Potato Pumpkin Seed Crackers
1 1/2 cups buckwheat, soaked overnight & drained 1 cup sweet potato pulp 1/4 cup flax seeds, freshly ground 1/2 cup raw honey or agave 1 tbsp pumpkin pie spice, or cinnamon 1 tsp sea salt 1/2 cup pumpkin seeds, soaked overnight & drained In a food processor blend buckwheat, sweet potato pulp, ground flax seeds, honey or agave, spices and salt until smooth. Stir in pumpkin seeds, and add more salt, honey (or agave) to taste. Spoon about 3/4 cup of the batter onto a non-stick dehydrator sheet and spread thinly with a spatula or knife. Score crackers with a knife. Repeat on the other dehydrator sheets until batter is used up. Dehydrate for 45 minutes at 145°F, then turn heat down to 115° and "bake" until dry and crispy, about 8 hours. Halfway through flip the crackers off of the non-stick sheet onto the mesh sheet and rotate, this will accelerate the drying.
1 1/2 чаши елда
1 чаша пюре от сладки картофи
1/4 ленено семе прясно смляно
1/2 чаша суров мед
1 супена лъжица канела
1 чаена лъжичка сол
1/2 чаша тиквени семки киснати една нощ във вода
Всички продукти се блендират с изключение на тиквените семки които се добавят най накрая към сместа.
Полученото тесто се разпределя на малки порции върху хартия за печене. "Пекат" на 62 градуса за около 45 минути.
след което градусите се намаляват на 45 и се оставят за около 8 часа докато кракерите станат сухи и хрупкави
КУЛИНАРСТВОТО
Човек не се ражда, за да живее щастливо,...
Нашите вярвания определят целият ни живо...
Човек не се ражда, за да живее щастливо,...
Нашите вярвания определят целият ни живо...
Няма коментари
Търсене
За този блог
Гласове: 29